LASSES HJØRNE

LASSES HJØRNE

LIDT OM BLOGGEN

Dette er min blog, og som du nok har gættet er mit navn Lasse. I bloggen vil jeg beskrive mine egne oplevelser med mad, opskrifter, eksperimenter og alt muligt der har med mad og drikke at gøre.

Jeg håber at i kan bruge det jeg skriver og i er velkomne til at kommentere som tossede... God læsning/madlavning!

Vin fra Lilleø

DrikkePosted by Lasse Sat, August 28, 2010 12:43:13

Madarkitekterne er på "tur", og lige nu sidder vi til en lille vinsmagning af vin lavet på Lilleø. Den smagning vi er til, er en del af programmet til Madbloggersymposium 2010.

Vinen er lavet af Anders Selmer, en herre der tidligere har arbejdet hos Noma, og derfor nok er temmelig påvirket af alt det nordiske.

De vine der har været er med er: den første som har et stort indhold af Solaris druen og virkede sød i lugten, men tørrede munden ud efter man havde sunket. Den næste med Sauvignon Blanc ('09), og den smager meget dessertvinsagtig, måske burde den bruges til en lettere sur dessert. Men ikke alt for sur.

Tredje vin er lavet på riesling, pinot blanc og solaris og er fra 2009 som nr. 2. Denne vin er for det første lækker, og har det der vist nok er kendt som mineralitet i sig - altså det prikker lidt på tungen når man får den i munden, noget jeg er helt vild med (jeg venter pt. på nogle flasker fra Argentina som også har mineralitet, bare meget kraftigere)

Nu hvor man lige er kommet igang med at drikke, slutter det desværre med fjerde vin :) Fjerde vin er fra 2008 meeeen, jeg ved ikke helt hvad den består af. Jo nu gør jeg... alt er blandet, så de samme tre druer fra nr. 3 samt sauvignon blanc. Igen en vild mineralitet, men jeg syns tre'eren er bedst.

  • Comments(0)//lasses.madarkitekterne.dk/#post35